13.3 C
Tešanj
Nedjelja, 26 Maja, 2024

Mladić iz BiH doživio napad na kruzeru

Portugalska služba za spašavanje u svom zvaničnom saopćenju navela je da je bosansko-hercegovački državljanin (29) doživio napad dok se nalazio na kruzeru udaljenom 691 kilometar od obale Portugala.

Portugalska služba za spašavanje Marinha Portuguesa u saopćenju navodi kako je odmah pozvana u pomoć spasilačka služba koja ga je evakuirala na kopno u bolnicu.

“Divovski brod MEIN SCHIFF 3 sa zastavom Malte plovio je u petak Atlantskim oceanom i bio udaljen 691 kilometar od južnog portugalskog rta Cabo Sao Vicente. Neimenovani državljanin BiH doživio je napad pa je oko 15.30 sati s broda upućen telefonski poziv portugalskoj spasilačkoj službi. Odmah je obavljena procjena stanja unesrećenog prilikom čega je zaključeno da nije hitan slučaj. Zbog toga je idući dan, u subotu, u koordinaciji s lučkom kapetanijom gradića Cascaisa poslan spasilački čamac prema kruzeru”, navedeno je u saopćenju.

Također, istaknuto je da je muškarac u popodnevnim satima prebačen na obalu te prevezen u lokalnu bolnicu. Bitno je istaknuti da Marinha Portuguesa u objavljenom saopćenju nije otkrila kakvu vrstu napada je imao unesrećeni.

Izvor: bihvijesti.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti