14.4 C
Tešanj
Srijeda, 7 Juna, 2023

Mnogima se ovo neće svidjeti: Njemačka uvodi “pravilo O-do-O” koje će kasnije uvest sve Evropske države

Veliki dio stanovništva Njemačke smatra kako je pandemija koronavirusa gotova. Međutim, njemački mediji pišu kako treba naučiti živjeti s ovim virusom, jer je broj zaraženih i u ljetnim mjesecima dosta velik.

No, stručnjaci opet naglašavaju da nas broj zaraženih za sada ne mora brinuti, jer je bitno ono što se događa u bolnicama.

Ali svi se slažu: U jesen i zimu tema koronavirusa i pandemije će ponovno postati aktualna. Planovi njemačke vlade sada su procurili u javnost.

Prema pisanju medija “Welt am Sonntag”, takozvano “O-do-O pravilo” (njem. O-bis-O Regel), koje je prije bilo poznato prvenstveno kao pravilo za obavezno stavljanje zimskih guma na vozilima, također se razmatra za proces pandemije.

Konkretno, to znači da bi zaštitne maske trebale postati obvezne od listopada do Uskrsa. Navodno će ovo pravilo biti na snazi godinama.

“Zimi će se maske sigurno vratiti u zatvorenom prostoru”, rekao je liječnik dr. Christoph Specht za RTL

Njemački mediji pišu kako se još uvijek raspravlja o ovoj odluci. Navodno još nije precizirano u kojim područjima bi se ovo pravilo primjenjivalo. Još nije poznato hoće li se ovo pravilo primjenjivati i u školama.

Aktualna primjena Zakona o zaštiti od zaraza prestaje 23. rujna. Što će se dogoditi nakon toga nitko ne zna.

No, jedno je sigurno, Njemačka će prema izjavama političara, s jasnim mjerama dočekati zimu i novi val koronavirusa.

Povezane vijesti

POVEŽITE SE

59,114FansLike
295FollowersFollow
2,040SubscribersSubscribe

Najnovije vijesti