20.1 C
Tešanj
Srijeda, 19 Juna, 2024

Monstrum je Nizamu udarao i vukao za kosu: “Rekla je ‘pomozi mi’, nisam mogla”

Prošlo je pet dana od ubojstva Nizame Hećimović, koju je ubio bivši nevjenčani suprug Nermin Sulejmanović. Sulejmanović je ubio i Đengiza i Denisa Ondera te teško ranio Harisu Onder. Upucao je i policajca te Nedima Pamukovića, sina Zijade Vuković-Pamuković, Nizamine tetke.

Nizama je sedam dana prije ubistva pobjegla s bebom kod tetke, gdje se skrivala od Sulejmanovića nakon što ga je prijavila za nasilje u porodici. Na dan ubistva Sulejmanović je došao u Zijadinu kuću, oteo Nizamu i ubio je.

Sakrila se i zaključala

“On je došao, dolje je na cesti auto parkirao. Na glavni ulaz nije mogao ući. Ispalio je nekoliko metaka. Nekako je uspio ući u kuću i prislonio mi je pištolj na glavu vičući: ‘Gdje je?'” ispričala je Zijada za Dnevni Avaz.

Nizama se, kada je shvatila da je došao, sakrila u sobu Zijadinog sina Nedima i zaključala se.

“Tu je ispalio metak, nije mogao odmah ući u sobu. Obišao je oko kuće. Ne sjećam se je li prozor bio otvoren. Uspio je razvaliti vrata i ući u sobu u kojoj je bila Nizama. Mog sina Nedima je ranio u nogu i istjerao van, ja sam sa sinom izašla van, zvala policiju, plakala”, prepričava Zijada.

Sulejmanović je uzeo bebu i odnio je do automobila. Vratio se u kuću po Nizamu.

“Nisam joj mogla pomoći”

“Tu je bila vriska, drama, tukao ju je… Šakama ju je udarao, ja sam plakala i dozivala pomoć. Kada su izašli iz kuće, on je Nizamu vukao za kosu, e, to nikada neću zaboraviti. Ona je stala nasred ceste i plakala je, pogledala je u mene i rekla mi: ‘Pomozi mi, tetka.’ Ja joj nisam mogla pomoći. Zvala je, molila za pomoć”, govori Pamuković-Vuković u suzama.

Kaže da je Nizama tražila zaštitu i od policije, i od suda i od Nerminovih prijatelja.

“Ja i sada dođem kući, vidim njega na vratima s pištoljem i vidim svoje dijete krvavo. Ona se osjećala najsigurnije kod nas”, kaže Nizamina tetka.

“Nermin joj je rekao da je u vezi s policajkom”

Ko je njemu rekao gdje je Nizama?

“Ne znamo ko je, ali znamo da je bio u vezi s policajkom. Ne znam ni je li ona rekla, nemam dokaze, ali znam da je bila s njim. Lično sam čula kad joj je rekao da je s njom u vezi.

“Nermin je njoj rekao, svaki put kad izađem s njom, kad dođem kući, istući ću te. Zato ona nije smjela više pitati Nermina za nju. Ona je imala neke njihove slike pa je Nermin to brisao, tukao je”, kaže Zijada Vuković-Pamuković.

“U jednoj od svađa koje su krenule kada je Nizama saznala za vezu Nermina i policajke on je njoj rekao: ‘Prvo ću ubiti dijete. Ti ćeš to gledati, pa ću onda ubiti tebe, pa ću se onda vratiti i ubiti sve one koji su te podržavali'”, kaže Nizamina tetka.

Na odmoru u Italiji

Podsjetimo, ured glavnog tužitelja i Uprava policije MUP-a Tuzlanskog kantona održali su hitan sastanak o postupanju institucija u vezi s prijavom za nasilje u porodici u slučaju Nizame Hećimović.

Utvrđuje se ko je od pripadnika MUP-a TK javio Sulejmanoviću gdje se nalazi Nizama Hećimović, koja se krila kod tetke, i kakva je uloga Dženane Selimović, policijske službenice PU Gradačac, u cijeloj priči.

Selimović, koja se nalazi na ljetovanju u Italiji, sada navodno prijete suspenzija i disciplinski postupak. Sulejmanović je i ranije osuđivan za različita kaznena djela, između ostalog osuđivan je prije petnaestak godina i za pokušaj ubistva, što je Selimović vjerovatno znala.

Istraga protiv inspektora?

Policija i Tužiteljstvo istražuju još jednog policijskog službenika koji je imao kontakte sa Sulejmanovićem. Riječ je o jednom visokopozicioniranom inspektoru policijske stanice Gradačac. Ova osoba, kako sumnjaju istražitelji, već dulje vrijeme je bila u kontaktima sa Sulejmanovićem. Čak su zajedno išli u teretanu, a jedno vrijeme mu je navodno bio i trener.

Kći ovog inspektora, piše Avaz, također je bila prijateljica sa Sulejmanovićem. Prije dva dana izbrisala je sve fotografije s društvenih mreža. MUP TK zbog istrage ne želi otkrivati dodatne detalje.

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti