13.5 C
Tešanj
Subota, 2 Marta, 2024

MSŠ: Novac će biti usmjeren na stručna putovanja i proširenje djelatnosti

Učenička zadruga u Mješovitoj stručnoj školi (MSŠ) u Tešnju zvanično je formirana 2001. godine i tokom tog perioda pozitivno je utjecala na kvalitet izvodjenja praktične nastave, što je do sada bio stalni nedostatak u bh. obrazovnom sistemu.

– Cilj učeničke zadruge je da učenici steknu određena znanja i vještine i kompetencije koje bi im koristile u daljem razvoju i njihovom školovanj ili da, jednostavno budu konkurentni na tržištu rada – kazao je predsjednik Učeničke zadruge MSŠ Tešanj Dino Bašić.

Jubilej postojanja zadruge obilježen je prezentacijom dostignuća frizera, kuhara, kao i izložbom gotovih proizvoda ostalih profila zanimanja.
mbasicBašić: Cilj je da učenici steknu određena znanja i vještine

– Trudimo se da doprinosimo svojim radom, da napravimo velike rezultate i da pokažemo svoj talenat i kao učenici i kao ljudi – kažu nam učenici Admira Ćeman i Juso Letić.

Kako bi na pravi način testirali kvalitet usvojenog znanja, u zadruzi su odlučili svoje usluge i proizvode, za novac ponuditi i građanima Tešnja i okoline.

– Novac će biti usmjeren u jednodnevne stručne ekskurzije i kupovinu nove opreme kako bismo dalje širili posao – kaže učenik Ševko Hasanbašić.

Dnevni Avaz/ M. Čabrić

Povezane vijesti

Najnovije vijesti