27.2 C
Tešanj
Četvrtak, 18 Jula, 2024

Muamer Solo dobio nagradu za najboljeg igrača Junior kupa 18/19

Nakon šest mjeseci i velikog broja mečeva, ove nedjelje u dvorani “Ramiz Salčin” odigran i onaj posljednji, najvažniji meč sedme sezone Huawei Fair Play lige. U prepunoj dvorani na Mojmilu publika je mogla uživati u fenomenalnom fustalu, fantastičnoj atmosferi kakvu rijetko viđamo na našim terenima, te svečanom programu završnice kakav se ne zaboravlja.

Finalni dan završnice Huawe Fair Play lige počeo je utakmicom za treće mjesto u okviru Fair Play Junior Cup-a 2019, a sastale su se ekipe Dobri Bošnjani i Liten. Utakmica je u regularnom toku završila 2:2, čime se pristupilo izvođenju penala. Uspješnije ekipa, odnosno osvajači bronzane medalje, bili su Dobri Bošnjani koji su slavili ukupni rezultatom 6:4. U regularnom toku meča Muamer Solo je postigao oba pogotka za pobjednike, dok su za Liten pogađali Mirza Softić i Vedin Rapuh.

Muamer Solo iz Piljužića, koji je svoje prve fudbalske korake napravio na na stadionu Šibovi u Jelahu, te je prošao sve omladinske selekcije FK BORAC JELAH, upisao je prije nekoliko mjeseci i prve minute za U 19 FUTSAL REPREZENTACIJU BiH, a prije tri dana stigla je i nagrada za najboljeg juniorskog igrača JUNIOR CUP 18/19 u Sarajevu.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti