9.5 C
Tešanj
Utorak, 23 Aprila, 2024

MUP KS objavio detalje: Pucnjavi u Sarajevu prethodila tuča, jedna osoba u bolnici, tri uhapšene

U sarajevskom naselju Koševo, u ulici Marcela Šnajdera, sinoć je nakon utakmice Sarajevo Željezničar došlo do pucnjave. MUP KS objavio je detalje.

“U 22,30 sati obavještena je PU Centar, PS Centar, da je u ulici Marcela Šnajdera do broja 4., općina Centar, došlo do međusobne tuče više lica, a nakon toga i upotrebe vatrenog oružja pištolja. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji su zatekli lice Z. D., rođen 1983. godine iz Sarajeva, koji je upotrijebio vatreno oružje pištolj, kao i lica P. I., rođen 1998. godine, P. E., rođen 1976. godine iz Busovače i J. H., rođen 1991. godine iz Viteza.

U navedenom dogadaju lice Z. D., zadobio je povredu u predjelu desne noge, nanesenu upotrebom vatrenog oružja pištolja, kojom prilikom se dežurni doktor nije izjasnio o stepenu povreda, dok je lice P. E. zaobio laku tjelesnu povredu od učestvovanja u tuči, a istima je ljekarska pomoć ukazana u UKC Sarajevo”, navodi se u saopćenju MUP-a KS.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj je izvršila ekipa Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela policijski službenici PU Centar, PS Centar danas u 2,35 sati lišili su slobode P. I., P. E., i J. H., zbog postojanja osnova sumnje da su počinili KD iz člana 362. KZ F BiH /Nasilničko ponašanje, na štetu Z. D., nakon čega su osobe lišene slobode predate u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Povrijeđena osoba Z.D., koja je zadržana na liječenju u UKC Sarajevo, nalazi se pod nadzorom policijskih službenika PS Centar, a za istog postoje osnovi sumnje da je počinio KD iz člana 323. KZ FBiH /Izazivanje opće opasnosti. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela, saopćeno je.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti