19.6 C
Tešanj
Četvrtak, 18 Jula, 2024

MUP ZDK izdao 192 prekršajna naloga zbog tehničke neispravnosti vozila

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u proteklom periodu kontrolisali ukupno 558 vozila, dok je na vanredni tehnički pregled upućeno 174 vozila.

Tokom akcije, 73 vozila su isključena iz saobraćaja zbog tehničke neispravnosti što predstavlja 41,95% neispravnih vozila, u odnosu na broj upućenih vozila na vanredeni tehnički pregled.

Zbog utvrđene tehničke neispravnosti u ovoj akciji, izdata su 192 prekršajna naloga. Najčešći utvrđeni tehnički nedostaci su neispravnost kočionog sistema i pneumatika, neispravnost upravljačkog sistema te neispravnost signalizacije.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona upozorava sve vozače i učesnike u saobraćaju, da ne stavljaju u promet i pogon vozila koja su tehnički neispravna, kako ne bi ugrozili svoju sigurnost, sigurnost lica koja prevoze i sigurnost drugih učesnika u saobraćaju.

“Također, naglašavamo da će se i u narednom periodu, sa ciljem unapređenja postojećeg stanja, sprovoditi slične akcije u saobraćaju, koje će biti usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima za koje se utvrdi da upravljaju motornim vozilima koja ne zadovoljavaju kriterije tehničke ispravnosti, kako bi se bezbjednost odvijanja saobraćaja na svim putevima na području Zeničko-dobojskog kantona podigla na što veći nivo.” – saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti