21.1 C
Tešanj
Srijeda, 22 Maja, 2024

Mup ZDK: Pronađene zasade indijske konoplje pored rijeke Usore

Nakon prikupljenih operativnih saznanja, policijski službenici Policijske stanice Doboj Jug su dana 11.07.2016. godine, u mjestu Karuše, pokraj korita rijeke Usore, izvršili pregled terena, odnosno lokaliteta za koje je procijenjeno da su pogodna za uzgoj indijske konoplje, kojom prilikom su pronađeni zasadi biljke koja svojim izgledom asocira na istu.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj kojim je utvrđeno da se na tri lokacije obrasle visokom barskom travom-trstikom, u krugu prečnika 20 metara, nalazi ukupno 36 komada stabljika navedene biljke, visine između 35 i 180 cm. Obzirom da lokacije na kojoj su zasađene stabljike nisu pogodne za opservaciju u cilju identifikacije lica koje je zasadilo navedene stabljike, policijski službenici su po nalogu tužioca izvršili čupanje navedenih stabljika koje će biti predmetom potrebnih vještačenja.

Službenici Policijske stanice Doboj Jug nastavljaju sa prikupljanjem operativnih saznanja u cilju dokumentovanju izvršenog krivičnog djela i otkrivanja lica koje je izvršilo zasad navedenih stabljika i time počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje

Povezane vijesti

Najnovije vijesti