22.1 C
Tešanj
Ponedjeljak, 27 Maja, 2024

Muzej Tešanj raspisuje konkurs za izbor najboljih likovnih radova

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine je praznik koji se obilježava 1. marta svake godine, a kojim se proslavlja presudna odluka izglasana na referendumu održanom 29. februara i 1. marta 1992. godine o Bosni i Hercegovini kao državi ravnopravnih građana i naroda.

Povodom obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, direktorica Javne ustanove Muzej Tešanj, na osnovu Odluke Upravnog odbora, broj: 01-40-18.2/23 od 7.2.2023. godine raspisuje:

JAVNI KONKURS

za izbor najboljih likovnih radova

za učenike osnovnih škola na području općine Tešanj_

PRAVILA KONKURSA 

  1. Najbolji radovi će biti birani u dvije selekcije: učenici predmetne nastave i učenici razredne nastave
  2. Format: blok br. 3 ili 4. za učenike razredne nastave, blok broj 5. za učenike predmetne nastave
  3. Slobodna tehnika za učenike razredne nastave
  4. Predložene tehnike tempere ili akvarel za učenike predmetne nastave
  5. Jedna škola može dostaviti maksimalno šest učeničkih radova
  6. Radove sa podacima učenika/ce (ime, prezime, broj telefona, razred i škola) potrebno je dostaviti poštom posredstvom škole najkasnije do 22. februara 2023. godine.

Stručna Komisija od tri člana vršit će pregled i odabir najboljih radova. Tri najbolja rada iz razredne nastave i tri iz predmetne nastave bit će nagrađena priznanjima i novčanim nagradama u iznosima za svaku od dvije selekcije:

  1. mjesto 100,00 KM
  2. mjesto 80,00 KM
  3. mjesto 50,00 KM

Pravo učešća na takmičenju imaju učenici/ce osnovnih škola sa područja općine Tešanj. Radove treba dostaviti putem pošte na adresu: JU Muzej Tešanj, ulica kralja Tvrtka br.1, 74260 Tešanj, sa naznakom: „Prijava na konkurs za najbolji likovni rad“.

Nagrade će biti dodijeljene na izložbi učeničkih radova u sklopu obilježavanja 1. marta 2023. godine, a učenici/ce autori najboljih radova će biti blagovremeno obaviješteni o terminu i mjestu izložbe.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: 032 655 770 ili na mail: muzej.tesanj@gmail.com

Povezane vijesti

Najnovije vijesti