13.4 C
Tešanj
Nedjelja, 19 Maja, 2024

Na mjestu gdje su mu djeca povrijeđena u saobraćajnoj nesreći, ocu pukla guma na autu

Nakon što je u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila sinoć na magistralnom putu M4, Doboj-Teslić u naselju Kraševo kod Tešnja, poginuo Smajo Dubravac (19) iz Kraševa, a povrede zadobili brat i sestra Edin i Selma Ogrić, istraga o ovoj nesreći još traje.

Vozilom Opel u trenutku nesreće upravljao je Dragan Krajina (52) matičar iz Usore.

Naša je ekipa na mjestu nesreće naišla na nesvakidašnjni prizor. Na istom mjestu gdje se sinoć dogodila nesreća Salki Ogriću, ocu Edina i Selme, koji su povrijeđeni u nesreći, iznenada je pukla guma.

Zatičemo Edina i Salku dok pokušavaju promijeniti točak. Edin je otpušten iz bolnice i nema povreda zbog kojih bi morao biti zadržan na promatranju. – Samo Bog je sačuvao ovu djecu. Selma ima prijelome lijeve potkoljenice, ugruhana je u predjelu abdomena i grudnog koša, a trenutno oko vrata nosi langetu i doktori je promatraju. Niko od nas još ne vjeruje da našeg Smaje nema, ispričao nam je Salko Dubravac.

Edin ne može govoriti. Još s nevjericom vrti glavom ne prihvatajući činjenicu da njegovog druga, komšije i kolege iz KUD-a „Pobjeda“ iz Tešanjke sa kojim su se sinoć vraćali s probe, više nema. Tuga u Kraševu Pred kućom Salke Dubravca mnogo automobila. Velika tuga pritisnula je cijelo Kraševo. Otac Salko, skrhan bolom, ne može govoriti. Radi kao čuvar u firmi „MBA“ u Tešanjki. Tu je zaposlio i sina Smaju kada je završio zanat u Tešnju.

Ime mu je dao po bratu koji je poginuo u ratu i kojeg nikad nije pronašao. -Salko je pouzdan, pošten i kvalitetan radnik. Njegov sin, rahmetli Smajo, bio je isti takav. Vrijedan i pouzdan, spreman da uči i poštuje starije. Učinit ću sve što mogu da porodici budem pri ruci u ovim teškim trenucima, kazao nam je Murvet Bajraktarević, vlasnik firme.

Dnevni Avaz

Povezane vijesti:
Poginuo 19-godišnji pješak

Povezane vijesti

Najnovije vijesti