22 C
Tešanj
Subota, 22 Juna, 2024

Na ovogodišnjem Sajmu privrede u Tešnju kompanija Nobel Corporation predstavit će svoje proizvode i inovativna tehnološka rješenja

U periodu od 21. – 24.09.2022. godine na lokalitetu Kraševo DC – Carina Tešanj, održat će se 16. Međunarodni sajam privrede Tešanj – BiH 2022, na prostoru koji obuhvata 5.000 m2 zatvorenog izložbenog prostora i preko 10.000 m2 otvorenog izložbenog prostora.

Na ovogodišnjem Sajmu privrede u Tešnju očekuje se veliki broj izlagača, privrednika iz Bosne i Hercegovine i inostranstva, javnih kompanija, predstavnike privrednih komora, javne uprave, međunarodnih organizacija i diplomatskih predstavništava.

Tokom četiri dana Sajma, privrednike i posjetioce očekuju brojni sadržaji – B2B sastanci, zanimljiva predavanja, diskusije, prezentacije.

Svoje proizvode i programe na Sajmu će predstaviti i uspješna bosanskohercegovačka kompanija Nobel Corporation.

Nobel je kompanija koja uspješno posluje više od 20 godina, dobitnik je brojnih priznanja i nagrada za svoj rad, a na Sajmu će predstaviti svoja dva programa:

  • Industrijski i kućni filteri za vodu
  • Tornado/revolucija u čišćenju svih površina bez kemije, vode i pritiska

Programi koje nudi kompanija Nobel značajno doprinose povećanju ekološke svijesti i rješavanju problema zagađenosti tla i vode. Spomenuta kompanija je specijalizirana za filtriranje i tretiranje vode u industriji i kućanstvu, koja više od 20 godina servisira i održava sisteme za filtriranje kod velikog broja fizičkih i pravnih lica iz svih grana industrije (ugostiteljstvo, proizvodnja hrane i pića, laboratorije, pekare, autopraonice, restorani, škole, vrtići, bolnice, grafička industrija i dr.). Širok asortiman proizvoda iz programa industrijskih i kućnih filtera već godinama predstavlja kvalitetno rješenje za veliki broj korisnika i njihova primjena je sve neophodnija i učestalija, što rezultira povećanoj osvještenosti građana kada su u pitanju ekološke opasnosti i zagađenosti pitke vode.

Pored programa za industrijsko i kućno filtriranje vode, Nobel će na ovogodišnjem Sajmu predstaviti i program TORNADO.

Patentirana ekološka tehnologija čišćenja i graviranja TORNADO ACS proizvedena u Njemačkoj djeluje jedinstvenom i revolucionarnom metodom bez upotrebe visokog tlaka, vode ili kemikalija. Ova ekološka tehnologija idealna je alternativa perilicama pod tlakom i pjeskarenju suhim ledom. Za uređaj ACS TORNADO koji čisti sve čvrste površine bez oštećenja, uspješno uklanjajući čak i grafite, kompanija Nobel dobila je nagradu za inovativna rješenja u ekološkoj tehnologiji. 

Svi posjetioci izložbenog prostora Nobel Corporation,  na Sajmu privrede u Tešnju od 21. do 24. septembra, imat će priliku da se uvjere u kvalitet i korisnost navedenih programa, te da prsustvuju prezentaciji najinovativnijih tehnoloških rješenja.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti