5.3 C
Tešanj
Petak, 19 Aprila, 2024

Na području ZDK pregledano 125 ugostiteljskih objekata

Dana 16.01.2016. godine, u noćnim satima, od strane policijskih timova na području Zeničko-dobojskog kantona su planirane i organizovane operativno taktičke mjere i radnje-racije, u okviru kojih su vršeni detaljni pregledi određenih ugostiteljskih objekata i sportskih kladionica.

Planiranim mjerama i radnjama je prethodila detaljna analiza i procjena, kada je izvršen odabir ugostiteljskih objekata, za koje se raspolagalo operativnim saznanjima da ista posjećuju lica sklona vršenju krivičnih djela i prekršaja, kao i lica sklona nedozvoljenom posjedovanju i nošenju oružja.

U okviru ovih racija, koje su sprovedene od strane policijskih timova Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u svim gradovima na području Kantona, izvršen je pregled 125 objekata u kojim je pregledano 931 lice. Tom prilikom je oduzet određen broj hladnog oružja (noževi i bejzbol palice) i CS sprejeva.
Naznačenim aktivnostima je pronađena i oduzeta i određena količina biljne i praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i koja će biti predmet potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Takođe su, u skladu sa odredbama Zakona o javnom redu i miru Zeničko-dobojskog kantona, u 8 slučajeva izdati prekršajni nalozi licima u ugostiteljskim objektima zbog točenja alkoholnog pića maloljetnim licima, te su izdata 2 prekršajna naloga zbog nepostupanja po naredbi ovlaštenog službenog lica, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću analitiku i planiranje MUP-a ZDK.

Povezane vijesti:
Racija u Jelahu: Pronađena droga

Povezane vijesti

Najnovije vijesti