22 C
Tešanj
Subota, 22 Juna, 2024

Na Šibovina održana prozivka za djevojke FK Borca

U nedjelju 07.02.2016. u prostorijama klubane FK Borac na stadionu Šibovi u Jelahu trener ženske selekcije ovog kluba Arijana Puljić je održala prozivku igračica koje će u proljetnom dijelu sezone konkurisati za ekipu koja se takmiči u Prvoj ligi FBiH.

Odazvao se veliki broj igračica, a uz Arijanu prisutne igračice su pozdravili i Aljo Dizdarević koordinator trenera FK Borac i Amra Kantić član upravnog odbora ovog kluba.
Na prozivki nova trenerica je upoznala prisutne igračice sa planovima i načinom rada, koji će sigurni smo uveliko doprinjeti kvalitetnijoj igri i boljoj poziciji na tabeli kako bi u drugom dijelu sezone osigurali opsatanak u Prvoj ligi FBiH.

Prilikom izlaganja planova i načina rada moglo se primjetiti velika doza ozbiljnosti i profesionalnosti i kod stručnog štaba ali i kod igračica, tako da je u svlačionici vladao potpuni red i disciplina, što je upravo to što trenerica Puljić u najvećem dijelu svog izlaganja i zahtjeva.

Osim kvalitetnog pristupa i zalaganja na treninzima i utakmicama trenerica ženske ekipe FK Borac Jelah je stavila naglasak i na promociju ovog kluba kroz škole i ostala mjesta gdje se okupljaju mlade djevojke kako bi se što više djevojka i djevojčica učlanilo u klub.

ŽFK Borac Jelah je u planu formiranje i kadetske ženske ekipe kako bi i mlađe djevojčice kvalitetnim treninzima i utakmicama imale više prilika da pokažu svoj talenat, ali i kako bi kroz kadetsku selekciju ŽFK Borac dobio vlastiti izvor igračica za seniorsku ekipu.

Takmičarski dio polusezone je predviđen za april i vjerujemo kako će do tada trenerica Puljić imati dovoljno vremena da izvuče maksimum od ovih igračica i da ih kvalitetno pripremi kako bi obezbjedili ostanak u ligi što i jeste plan za ovu sezonu.

FK Borac/ Jasko Sadikovic

Povezane vijesti

Najnovije vijesti