17 C
Tešanj
Petak, 24 Maja, 2024

Nabavili ga u obližnjoj mesnici: Kroz Njemačku pronijeli janje na ražnju

Nakon što je fotografija koja prikazuje četvoricu muškaraca kako ulicom u njemačkom Nojkirhenu nose ražanj sa jagnjetom, šokirala stanovnike, policija se dala u potragu i došla do novih informacija.

Naime, iako su neki objavili da je riječ o državljanima BiH, zapravo radi se o četvorici Bugara koji su organizovali proslavu povodom njihovog praznika Dana bugarske vojske, a jagnje su prenosili preko ulice do mjesta gdje su ga pekli, potvrdila je portparolka policije u Nojkirhenu.

Inače, zanimljivo da su u prvi mah neki od stanovnika ovog grada pomislili da je riječ o psu na ražnju, zbog čega su i pozvali policiju.  Osim toga, utvrđeno je da su muškarci jagnje nabavili u obližnjoj mesnici.

“U mesnici je meso pripremljeno pod savršeno legalnim okolnostima. Budući da nisu imali vozilo, prenijeli su ga preko ulice”, rekla je portparolka policije. Ona je ujedno još jednom potvrdila nacionalnost muškaraca, koji su „uznemirili“ cijelu Njemačku.

“Riječ je o Bugarima koji žive u Nojenkirhenu. Ne prijeti im nikakva kazna budući da nema krivičnog djela”, rekla je ona.

Inače, o ovom događaju su izvijestili gotovo svi mediji u Njemačkoj. Tako su Bugari ni krivi, ni dužni, postali “popularni”.

Izvor: nezavisne.com

Povezane vijesti

Najnovije vijesti