10.4 C
Tešanj
Ponedjeljak, 27 Marta, 2023
spot_img

Najjači ovan Osmana Mularifovića iz Tešnja

Na platou Vučje planine kod Teslića, tokom proteklog vikenda, u organizaciji Turističke organizacije opštine Teslić i Opštine Teslić, održana je 19. tradicionalna turističko-privredna manifestacija „Ovnovijada 2014“, koja je okupila veliki broj posjetilaca iz BiH, Srbije i Crne Gore.

U sklopu manifestacije, pored zabavnog i takmičarskog dijela, nastupa članova Kulturno-umjetničkog društva „Naši običaji“ Teslić, u nastojanju da se oživi stočarska proizvodnja ovih krajeva, organizovana je jednodnevna izložba ovaca i sira, a za najbolјe ocijenjene izlagače i proizvođače bile su obezbijeđene bogate nagrade.

Tokom drugog dana manifestacije, održan je turnir u malom nogometu na kojem je učešće uzelo 12 ekipa. Prvo mjesto pripalo je ekipi „Krivaje“ koja je u finalnom meču savladala ekipu „Očauša“.

Pobjednik ovogodišnje „Ovnovijade“, kao i prošlogodišnje, bio je ovan vlasnika Osmana Mularifovića iz Tešnja, koji je u finalnoj borbi savladao ovna vlasnika Smaje Ćelinke.
Prema ocjenama komisije, tokom izložbe ovaca, priznanja su pripala izlagačima: Šabanu Musiću u kategoriji priplodnih ovaca, Spasuju Paniću u kategoriji dvizica, Selvedinu Mekiću u kategoriji podmladka i Hrustanu Kadriću u kategoriji priplodni ovnovi. U proizvodnji sira, među 11 proizvođača, najviše ocjene dobio je sir Selvedina Mekića, dok je specijalna nagrada za tehnologiju u proizvodnji sira pripala individualnom polјoprivrednom proizvođaču Branku Tešiću.

– Ovo je prilika da se pokaže šta posjeduje općia Teslić, koji su njeni kapaciteti, ne samo u turističkom smislu, nego i pogledu polјoprivrednih, odnosno stočarskih kapaciteta – rekao je Milan Miličević, načelnik Općine Teslić, dodavši da „Ovnovijada“ nije samo borba ovnova, nego smotra svih proizvoda koji su vezani za stočarsku proizvodnju.

Dnevni Avaz

Povezane vijesti

POVEŽITE SE

58,533FansLike
294FollowersFollow
2,040SubscribersSubscribe

Najnovije vijesti