19.6 C
Tešanj
Četvrtak, 18 Jula, 2024

Nakon obilne kiše rijeke u ZDK odnijele mostove i poplavile više od stotinu objekata

Obilna kiša koja je padala protekle noći stvorila je probleme za više od stotinu domaćinstava na području Usore, Maglaja i Tešnja nakon izlijevanja potoka i rijeka iz korta zbog čega su mnoga naselja odsječena od ostatka općina.
Ova informacija za Klix.ba potvrđena je u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona čiji su pripadnici tokom noći imali više intervencija i pratili razvoj situacije u najkritičnijim područjima.

“Na području Usore, Tešnja i Maglaja poplavljeno je oko stotinu poslovnih, stambenih i drugih objekata koje su koristili mještani, a rijeka Jablanica je u Općini Maglaj stvorila ozbiljnije probleme. Trenutno se voda povlači, a na mjestima gdje je došlo do izlijevanja vode ostali su nanosi drveća i drugog materijala”, izjavio je dežurni operativni MUP-a ZDK.

Policijske ekipe su na terenu sa službenicima općinskih civilnih zaštita i vatrogascima koji čiste nanose s magistralnog puta M-17 te lokalnih cesta kako bi se osposobilo odvijanje saobraćaja, a na nekoliko lokacija u ZDK se vrši i ispumpavanje vode iz poplavljenih prostorija.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti