17.2 C
Tešanj
Srijeda, 4 Oktobra, 2023

Nakon što se nije vratila kući, maloljetna Amasa Asanov otišla u Sloveniju

Prema nezvaničnim informacijama, sinoć je u dobojskoj policiji obustavljena potraga za maloljetnom Almasom Asanov iz naselja Pridjel Gornji. Osnovano se pretpostavlja, da je 16-godišnja djevojka, učenica prvog razreda Ugostiteljske škole u Doboju, jučer otputovala u Sloveniju, gdje joj živi momak iz Kotorskog. 

Iz dobojske policije nisu potvrdili, niti demantirali ovu informaciju. Ono što se zna, jesu činjenice da je maloljetnica jučer na autobuskoj stanici u Doboju, kupila kartu za Sloveniju, sjela u autobus i otputovala. Da li se smjestila kod mladića ili njegove rodbine, nije poznato.

Almasa se, poslije nastave u srijedu nije vradila kući kod tetke Mejre u dobojsko selo Pridjel Gornji, pa je tetka u 21 sat slučaj prijavila policiji, kada je započela potraga za Almasom. Mejra je izjavila, kako je njezina sestričina i prije znala otići od kuće, ali bi se vraćala. Inače, djevojka je2008. godine ostala bez majke koja je umrla, a otac joj je Senegalac.

Policija iz Doboja uskoro treba da uspostavi vezu sa graničnom policijom u Bosanskom Brodu, kako bi se došlo do saznanja u koje je vrijeme Asanov prešla granicu. Razgovara se i sa rodbinom Almasinog mladića u Kotorskom.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti