20 C
Tešanj
Utorak, 18 Juna, 2024

Naš Hidajet Jašić iz KK “Unija” Tešanj – osvajač srebrne medalje na Školskom prvenstvu Balkana, na Press konferenciji u Sarajevu.

Danas je u Sarajevu, u organizaciji Karate saveza BiH upriličena Pres konferencija povodom dobrih rezultata Karate reprezentacije BiH na Otvorenom školskom prvenstvu Balkana u karateu, za učenike osnovnih i srednjih škola, koje je održano u Novom Sadu (R.Srbija), od 10. do 12. novembra 2017. godine, pod nazivom “OPEN BALKAN SCHOOL KARATE GAMES”, na kojem su nastupili najuspješniji karatisti regiona.

Naš Hidajet Jašić, član Karate kluba “Unija” Tešanj, na ovom se takmičenju kao reprezentativac BiH okitio srebrnom medaljom te je takođe je dobio poziv za prisustvo na konferenciji. 

Karate reprezentacija BiH je na ovom takmičenju osvojila 27 medalja (8 zlatnih, 12 srebrnih i 7 bronzanih) te drugo mjesto u generalnom plasmanu, u konkurenciji 8 zemalja Balkana i 428 takmičara.

Čestitamo našoj reprezentaciji na rezultatima a naročito našem Hidajetu, koji u najboljem svjetlu prikazuje svoj klub i grad iz kojeg dolazi i želimo mu puno uspjeha u nastavku karijere.

Hidajet sa svojim trenerom i kolegama iz kluba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti