14.4 C
Tešanj
Srijeda, 7 Juna, 2023

Našao torbicu punu para i nije je vratio, prijeti mu zatvor

Muškarac M.P. optužen je da je zadržao pronađenu torbu s novcem.

Protiv njega je optužnicu podiglo Tužilaštvo Brčko, a terete ga da je 4. novembra lani pronašao torbu sa oko 3.500 maraka koju je izgubio R.M.

Naime, R.M. je na parkingu benzinske pumpe koja se nalazi u Brezovu Polju u Brčkom na gepeku škode ostavio svoju torbicu u kojoj su se nalazila njegovi lični dokumenti, mobilni telefon, te novac raznih valuta, pišu Nezavisne

Kako se navodi u optužnici, nakon što je sjeo u vozilo da ga malo provoza, prilikom izlaska vozilom na magistralni put Brčko – Bijeljina torbica je pala na magistralni put.

Zatim je teretnim vozilom naišao optuženi, koji je išao iz pravca Bijeljine prema Brčkom.

On je ugledao torbicu pa je zaustavio vozilo i uzeo je pa nastavio put u pravcu Brčkog.

“Nakon što je otvorio i pregledao torbicu te uočio njen sadržaj, a bio je svjestan da novac koji se nalazi u torbici ne pripada njemu, već licu koje je vlasnik torbice koju je on našao i da on nema pravo taj novac zadržati za sebe. Ipak je to učinio u namjeri da na taj način sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist”, navodi se u optužnici.

Dodaje se da je preostali sadržaj zajedno sa torbicom bacio iz vozila. “Dakle, tuđu pokretninu koju je našao protivpravno je zadržao s ciljem da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, čime je počinio krivično djelo utaja – iz člana 284, stav 5, Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH”, navodi se u optužnici.

Za pomenuto djelo prijeti mu novčana ili kazna zatvora do godinu dana.

 

Povezane vijesti

POVEŽITE SE

59,114FansLike
295FollowersFollow
2,040SubscribersSubscribe

Najnovije vijesti