27 C
Tešanj
Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

Nasilnik iz BiH razbio automobil iz ljubomore

Državljanin Bosne i Hercegovine (42) pojavio se danas pred sudom u Feldkirhu gdje mu se sudi zbog razbijanja automobila novog partnera svoje bivše žene.

Inače, riječ je o čovjeku koji se već treći put pojavljuje na sudu posljednjih par mjeseci, a sve zbog nasilnih djela.

Naime, posljednje nasilje u nizu je razbijanje automobila novog emotivnog partnera njegove supruge. Iako ne postoji dokaz da je njegova bivša žena u vezi s tim čovjekom, njegova ljubomora je nešto što se ne može kontrolisati, moglo se čuti danas u sudnici.

Na pitanje sudije zašto je to uradio, on je kratko odgovorio: “Ne, nisam razbio ničiji automobil”, rekao je ovaj 42-godišnjak.

Iako postoje dokazi da je optuženi poslao dvije prijeteće SMS poruke, on kaže da se toga ne sjeća. Tužilac je rekao da je vrlo moguće da se ne sjeća, jer optuženi već godinama ima problema sa alkoholom.

Inače, optuženi i bivša supruga imaju četvoro djece. Ali, novembra prošle godine, ona je počela da se druži sa njihovim zajedničkim 68-godišnjim poznanikom. Kada ih je jednom vidio zajedno u automobile, bijes je proradio i poznaniku je razbio automobil.

Ovaj 68-godišnjak kaže da optuženog poznaje dvije godine te da mu je redovno dolazio u kuću. Međutim, u posljednje vrijeme ga je uznemiravao kada bi pijan došao i zvonio mu na vrata. Nakon što mu je razbio automobil, odlučio je da ga tuži. Presuda se očekuje ovih dana, pišu Nezavisne novine.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti