17.2 C
Tešanj
Utorak, 18 Juna, 2024

Natron na penale izbacio Borac iz Kupa

U četvrtfinalnoj utakmici KUP takmičenja ZD kantona Borac je na svom terenu nakon 0:0 u regularnom toku utakmice, i izvođenja jedanaesteraca izgubio od ekipe Natrona iz Maglaja sa 2:4.

Iako je na kraju utakmice rezultat glesio 0:0 naša ekipa je bila daleko bolja ekipa, i imali su 7-8 izuzetno zrelih prilika, dok je mlada ekipa Natrona za 90 minuta utakmice imala samo jednu priliku koju je odlično odbranio domaći golman Mulabdić.
Koliko je Natron prijetio govori i činjenica da su prvi korner izveli tek u 85, minuti igre, dok su za to vrijeme svi naši napadači imali po nekoliko prilika, u nekoliko navrata bili su neprecizni dok su čak tri puta pogađali stativu.
Treba istaći da je za neriješen rezultat uveliko zaslužan i gostujući golman koji je imao nekoliko odličnih odbrana.
Na kraju utakmice možemo zaključiti kako su gosti pošteno prošli u dalje takmičenje, možda ne i zasluženo, ali svakako da su naši napadači bili samo malo precizniji i uz malo sportske sreće Borac bi išao dalje, ali danas je Natron imao više sreće i prošao u dalji tok takmičenja.

Ipak ova utakmica nam je donijela i jedan lijep detalj koji već dugo nismo vidjeli u našem klubu, danas su na Šibovima za Borac zaigrali dva brata Vedad i Kenan Mudrov, dvojica vrlo mladih igrača koji uz ostale mlade igrače ponikle u Borcu garantiraju uspješnu budućnost za naš klub.

Našoj ekipi danas ne možemo zamjeriti jer su imali želju i pokazali borbenost, a ekipi Natrona želimo puno sreće u nastavku ovog takmičenja.

Ranije su se u polufinale plasirale ekipe FK Rudar iz Zenice i FK Rudar iz Kaknja, čiji su žrijebom određeni rivali u četvrtfinalu, Rudar iz Breze, odnosno Usora, odustali od takmičenja. U kancelariji NS ZDK žrijebom će se odrediti jedini par polufinala, dok će jedna od tri ekipe: Rudar Zenica, Natron Maglaj i Rudar Kakanj bez borbe proći u finale. Dvije ekipe koje se plasiraju u finale, automatizmom stiču pravo učešća u završnici Kupa FBiH.

FKBorac.jelah.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti