17.2 C
Tešanj
Utorak, 18 Juna, 2024

“Neka ti Allah podari Džennet” Ovo je Amela koju je u Tuzli, zajedno sa dvoje djece usmrtio suprug

Ovo je Amela Čičkušić koju je u Tuzli, zajedno sa dvoje djece sjekriom ubio muž Mujaga Čičkušić. Amela je radila kao medicinska sestra na UKC Tuzla, saznaje Senzor.ba. Osoblje i pacijenti za nju imaju samo riječi hvale.

“Danas su Tuzla, UKC i svi koji su te poznavali izgubili mnogo, beskrajno mnogo…

Rijetke su situacije u kojima meni nedostaju rijeci. Jako sam tužna i makar ovako želim da ti odam počast.. Neka ostane zapisano da si bila jedna čestita, vrijedna, ozbiljna, pouzdana, humana osoba i savršena medicinska sestra… Jedna od najboljih koje poznajem… Kovid je pokazao prava lica mnogih od nas. Ja ću te pamtiti po žustrom koraku i bistrim, pametnim, predivnim crnim ocima. Nikada ništa nije ostalo nezavršeno. Nikada me nisi iznevjerila, ni mene, ni pacijente. Možda nikada nisi dobila formalnu zahvalnicu, ali hvala Ti! Hvala Ti u moje ime i ime mnogih života koje smo u teškim danima branili zajedno. Neka ti Allah podari Džennet. I tebi i tvojoj djeci… El’ Fatiha…”, riječi su Jasmine Bošnjić posvećene ubijenoj Ameli Čičkušić.

Molimo Gospodara da Amelu i dječicu nastani u najljepšim džennetskim perivojima, a porodici da podari sabura.

Podsjetimo, Amelu i djecu je sjekirom u stanu usmrtio suprug, odnosno otac Mujaga Čičkušić koji je radio kao medicinski tehničar u Njemačkoj. Prije nekoliko dana je došao u Tuzlu. Nakon monstruoznog čina, sebi je oduzeo život skokom sa zgrade.

Izvor

Povezane vijesti

Najnovije vijesti