18.1 C
Tešanj
Nedjelja, 21 Jula, 2024

Nekadašnji napadač iz Tešnja Edin Šaranović se nalazi u vještačkoj komi

Nekadašnji nogometaš Sarajeva i bivši reprezentativac BiH Edin Šaranović (45) doživio je težak srčani udar i nalazi se u vještačkoj komi.

Ovu informaciju na društvenim mrežama objavilo je nekoliko prijatelja Edina Šaranovića, koji su istakli nadu da će nekada sjajni napadač dobiti najvažniju životnu bitku.

Šaranović je karijeru počeo u TOŠK-u iz Tešnja odakle je 1999. godine prešao u Sarajevo. Prvi inostrani angažman ostvario je 2002. godine kada je potpisao za poljski Pogon Szczecin. Nakon toga prešao je u Rusiju u redove Sokol Saratova. Zatim nosio je dresove hrvatskih klubova Kamen Ingrada i Slaven Belupa, a uslijedio je povratak u Sarajevo 2006. godine.
Vratio se u Hrvatsku i nastupao je za Međimurje, Primorje i Zadar. Poslije je nastupao za Olimpik i Slobodu. Ima dva nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

U dresu Fudbalskog kluba Sarajevo, u kojem je ostavio najveći trag, Edin Šaranović je odigrao 152 utakmice i postigao 40 golova. S Bordo timom osvojio je šampionsku titulu i Kup BiH.

Nakon završetka karijere bio je trener TOŠK-a, a jedno vrijeme i predsjednik kluba. Posljednji angažman imao je u njemačkom niželigašu FC BiH München.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti