21.3 C
Tešanj
Srijeda, 29 Maja, 2024

Nekim radnicima u BiH 1., 2., 3., 5., 6. i 9., maj neradni dani

Radnicima u FBiH će 1. i 2. maj biti neradni dani, dok će radnicima u RS neradni dani biti 1., 2., 3., 5., 6. i 9., maj.

Iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS odaju da su neradni dani u skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske, povodom Međunarodnog praznika rada:

– 01.i 02.05.2024.godine (srijeda i četvrtak) i

– 09.05.2024.godine (četvrtak), kada se obilježava republički praznik, Dan pobjede nad fašizmom.

U dane praznika Republike ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Načelnik opštine odnosno gradonačelnik će odrediti koja su preduzeća, ustanove i druge organizacije sa područja jedinice lokalne samouprave dužni da rade i u dane praznika Republike i u kom obimu, radi zadovoljenja neophodnih potreba građana.

Kako je saopšteno iz ministarstva, u dane pravoslavnog Vaskrsa, koji je po Zakonu o praznicima Republike Srpske vjerski praznik, za vjernike pravoslavne vjeroispovijesti neradni dani biće:

– 03.05. (pravoslavni Veliki petak),

– 05.05. (dan Vaskrsa) i

– 06.05.2024.godine (Vaskršnji ponedjeljak)

“Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta u te dane”, navode iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave.

Izvor: bosnainfo

Povezane vijesti

Najnovije vijesti