34.9 C
Tešanj
Petak, 19 Jula, 2024

Nekoliko pogodnosti u novoj sezoni na panonskim jezerima, poznato ko će besplatno ulaziti

Kompleks panonskih jezera počeo je sa pripremama za ovogodišnju sezonu koja počinje u junu, a u nadolazećem ljetu su pripremljene određene pogodnosti za posjetitelje.

Panonska jezera u Tuzli prošle godine su ostvarila nešto više od 360 hiljada posjeta, a u 2024. su uvedene određene novine u kontekstu cijena ulaznica. Ljetna sezona će početi 1. juna i trajat će do 31. augusta.

Shodno novoformiranom cjenovniku, cijena redovne ulaznice radnim danom iznosit će 6,50 KM, a vikendom 8,50 KM, dok cijena ulaznice za povlaštene kategorije, u koje spadaju penzioneri, stariji od 65 godina, RVI, porodice poginulih boraca i šehida, invalidi više od 60 posto, koštat će četiri, odnosno pet KM vikendom, što je na nivou prošle godine.

U odnosu na lani, novina u predstojećoj sezoni će biti dječije ulaznice, koje se sada odnose na djecu od četiri do 14 godina i koštat će četiri radnim, a 4,50 maraka u danima vikenda. Pojašnjenja radi, više neće biti posebnih ulaznica za djecu od dvije do sedam godina te đačkih za djecu od sedam do 14 godina, kao prošlih godina. zapravo u konačnici ulazak za svu djecu mlađu od četiri godine će biti besplatan.

Ove godine će biti uvedene i porodične ulaznice, kojih ranije nije bilo. Radnim danom, za dvoje odraslih i jedno dijete do 14 godina takva vrsta ulaznice iznosi 15 KM, za porodice s dvoje djece 19, a s troje djece do 14 godina 22 KM. Cijena tih ulaznica subotom i nedjeljom bit će nešto viša i to za roditelje s jednim djetetom 19,50 KM, roditelje s dvoje djece 23 KM, a roditelje s troje djece do 14 godina 27 KM.

Cijena redovnih poslijepodnevnih ulaznica, koja se naplaćuje od 16:30 sati, radnim danima iznosit će četiri, a vikendom pet KM. Poslijepodnevni ulaz za povlaštene kategorije radnim danima iznosit će tri, a vikendom četiri marke, dok za djecu će cijene radnima danima biti tri, vikendom 3,50 KM.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti