13.5 C
Tešanj
Subota, 2 Marta, 2024

Neo vratio kćer zahvaljujući građevinaru iz Usore

Priča koja je digla na noge skoro cijelu Hrvatsku, izgleda da je dobila sretni završetak. Ocu kojem je zbog neimaštine oduzeta kćer, građevinar Vinko Marić iz Usore vratio je osmijeh na lice.

Samohrani otac iz Grabovca Neon Mathes, pritisnut neimaštinom, bio je prisiljen trogodišnju kćerkicu dati udomiteljskoj obitelji. Od tog trenutka misli samo na nju i na to kako će je vratiti kući. Njegova priča potresla je mnoge.

Susjeda Mara kazala je za RTL da se Neon uvijek žrtvovao za svoje dijete, da je zasadio vrt, kuhao i zaduživao se kako bi kći uvijek bila čista, uredna i na toplom. A sam je živio od kruha i vode.

No, zima se bližila i Neon je znao da tako više ne ide. Donio je najtežu odluku u životu. Svoju je kći morao predati udomiteljskoj obitelji, a vratiti mu se može tek kad joj osigura uvjete u kući. No to će teško moći napraviti bez pomoći sugrađana koji su već sada pokazali svoje veliko srce.

Sredstvima prikupljenim od brojnih donacija Neon je prvo uplatio dugove Elektroprivredi i u utorak su mu ponovo, nakon duljeg vremena, priključili struju. Više neće morati koristiti struju koju mu je ustupio – prvi susjed.

Za ostvarenje njegova sna zaslužan je Vinko Marić, građevinar podrijetlom iz Usore.

Dirnula ga je tužna priča o ocu koji je zbog neimaštine bio prisiljen kćerkicu Neu dati na privremeno udomljenje.
Izmjerio sve zidove i vrata iako Neon nije bio kod kuće

U Grabovcu nije zatekao Neona kod kuće. Ipak ju je obišao i izmjerio sve zidove, prozore i vrata. Kupio je materijal i naručio majstore koji će ovih dana početi zidati. Otišao je u Centar za socijalnu skrb, razgovarao s ravnateljem i iznio mu svoje planove. Ondje je sreo Neona i vratio ga kući.

– Ništa ti ne brini, dočekat će te djevojčica i ti Božić u toplini vaše kuće – rekao je Neonu Mathesu i zagrlio ga.

24sata.hr/Jelah.info

Povezane vijesti

Najnovije vijesti