18.1 C
Tešanj
Nedjelja, 21 Jula, 2024

Nesportsko ponašanje: Sudije nazivale igrače TOŠKA pogrdnim imenima

Fudbaleri Metalleghea su u pretposljednjem kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine pobijedili TOŠK iz Tešnja rezultatom 2:1

 

TOŠK je ostao sa igračem manje u 44. minuti susreta i to zbog dva žuta kartona golmana Haruna Strike u razmaku od svega 11 minuta.

Kako je naveo delegat Esad Kudelić iz Bužima, Strika je u 33. minuti dobio žuti karton zbog nesportskog ponašanja odnosno prigovora na odluku glavnog sudije dok je 11 minuta kasnije dobio istu kaznu zbog odugovlačenja sa nastavkom igre.

Sam Strika se oglasio na svom Facebook profilu gdje je rekao da ga je sudija Kenan Bajraktarević iz Orašja nazivao majmunom, konjem, indijancem, te da nema smisla više se baviti fudbalom.

– Vrhunac našeg nogometa gdje sudija naziva igrača majmunom, konjem, indijancem. Djeci dajte harmoniku, solfeđo, kanite se djeco fudbala, napisao je golman TOŠK-a na Facebook profilu.

Inače, TOŠK je poveo u 21. minuti susreta preko Osme Nuhanovića da bi domaći izjednačili u 31. minuti preko Sabahudina Jusufbašića. Konačan rezultat i pobjedu domaćima je donio Deni Simeunović u 79. minuti susreta.

strika.png - (FOTO) SKANDAL U PRVOJ LIGI FEDERACIJE BiH: Sudija igrača nazivao konjem, majmunom i indijancem

Povezane vijesti

Najnovije vijesti