8 C
Tešanj
Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

Nevjerovatna i tužna scena bh. sporta: “Dresove smo sami oprali, spremni smo”

Državna ulaganja čak i u reprezentativne selekcije gotovo da ne postoje, pa nije nikakvo čudo što smo u većini sportova na samom svjetskom dnu.

Bolji dani za bh. sport ne daju se naslutiti, a u kakvim uslovima rade reprezentativci Bosne i Hercegovine dovoljno govori slika iz Rumunije pred današnji duel odbojkaške selekcije protiv domaće selekcije.

Odbojkaši Bosne i Hercegovine pred ovaj meč su morali da lično srede opremu za nastup. Prinuđeni su lično oprati dresove za nastup i spremni su za utakmicu.

“Dresove smo oprali i suhi su. Spremni smo za tekmu s Rumunima”, saopštili su bh. odbojkaši pred ovaj meč.

Ovo je samo još jedan dokaz kakve uslove za pripreme imaju bh. sportisti. Nije zbog toga nikakvo čudo što djeca biraju druge selekcije jer ovdje se teško pronalazi smisao za igranje.

Ipak, momcima i djevojkama koji se bore za grb Bosne i Hercegovine svakako treba skinuti kapu. Nije im nimalo lako raditi u uslovima kojih nema i zaista je veoma tužno vidjeti sve što se dešava s našim selekcijama.

Ponekad svi zajedno imamo prevelika očekivanja od momaka i djevojaka koji se nose s brojnim nedaćama iako nisu dužni biti tu i nositi se s teškim scenama u dresu nacionalnog tima.

Pored svega nema dileme da će odbojkaši dati sve od sebe da danas iznenade Rumuniju u Galatiju. Domaći su veliki favoriti za pobjedu, ali iznenađenja su itekako moguća.

Bh. selekcija je odigrala već tri utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Prije tri dana savladali su kao gosti Albaniji i na učinku su od pobjede i dva poraza, piše sport.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti