25.8 C
Tešanj
Utorak, 16 Aprila, 2024

Nevjerovatna priča iz Njemačke: Osvojio više od 2.300.000 KM na lutriji, a još nije preuzeo novac

Anonimni igrač na lutriji u Njemačkoj je dobio više od milion eura. Sretni dobitnik još se nije javio lutriji, pišu njemački mediji.

U izvlačenju u srijedu na Valentinovo, osoba iz njemačkog grada Leipziga je osvojila jackpot u igri 6 od 49. Sa šest točnih brojeva dobio je tačno 1.185.672,30 eura (2,319 miliona KM)!

No, dobitnik se ni u petak nije javio lutriji.

Dobitnik je ispunio svoj listić krajem januara na prodajnom mjestu u Leipzigu za osam uzastopnih izvlačenja.

“Nažalost, bez korisničke kartice”, objašnjeno je iz Sächsische Lotto-GmbH. “To znači da je on anoniman za lutriju i sada se mora javiti sam na prodajnom mjestu ili izravno u Sächsische Lotto-GmbH”, navedeno je.

Milioner iz Leipziga možda još nije ni primijetio svoj dobitak, navode njemački mediji. Tek kada se registrira, može mu se isplatiti veliki iznos novca.

Direktor Sächsische Lotto-GmbH želi pozdraviti dobitnika.

“Građani Leipziga vole osobno doći u sjedište kako bi registrirali svoje nagrade”, kaže direktor. “Bili bismo sretni da osobno poželimo dobrodošlicu trećem milioneru na Oststrasse u 2024. godini”, dodao je.

U januaru je dvoje ljudi iz Leipziga već osvojilo milione na lutriji: 10. januara žena je osvojila jackpot u igri 77 i osvojila 1.677.777 eura (3,28 miliona KM). Samo dan kasnije izvlačenje “Sachsen Million” donijelo je sretnom dobitniku tačno milion eura (1.95 miliona KM) i sada, na Valentinovo, treća velika nagrada ide u isti njemački grad, piše Fenix-Magazin.

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti