17.6 C
Tešanj
Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

Nikotin ostaje u krvotoku i do tri dana: Uz ove namirnice brže ćete ga izbaciti vani

Svi pušači znaju koliko je teško odreći se cigareta.

Jedan od glavnih razloga zašto je tako teško ostaviti se cigareta događa se zbog načina na koji se nikotin (tvar koja izaziva jaku ovisnost) skladišti u tijelu.

Kada se udahne, on ulazi u krvotok i tamo ostaje i do tri dana nakon zadnje cigarete.

Postoji učinkovit način kako možete potaknuti vlastiti organizam u borbi s ovom ovisnošću. Riječ je o detoksikaciji nikotina iz tijela putem namirnica.

Zeleni čaj

Ova je namirnica jedna od najboljih kada govorimo od detoksifikaciji.

Pomaže jetri u filtraciji krvi i tjera toksine van iz tijela. Ako je jetra zdrava, može izbaciti nikotin iz krvotoka još učinkovitije i brže.

Mrkve

Ovo povrće obiluje vitaminima A, C, B i K koji pomažu u jačanju imunosnog sistema. To znači da se tijelo može početi prirodno boriti protiv toksina koji su prethodno oslabili naš sistem.

Citrusi

Naranče, limuni i kivi su izvrsni dodaci detoksikacijskoj dijeti s kojom ćete nastojati maknuti cigarete iz svog života. Citrusi su puni vitamina C, kao i vitamina A i E, a svi oni pomažu u jačanju imuniteta te održavanju hidratacije.

Zdrave stanice trebaju ove vitamine kako bi se zaštitile od posljedica duhana.

Zeleno povrće

Povrće poput brokule i špinata je općenito zdravo, a posebice kad prestajete pušiti. Folna kiselina i vitamini B5 i C u ovoj hrani ključni su za detoksikaciju jetre te također doprinose jačanju imuniteta.

Voda

Esencijalna potreba i način koji doprinosi prestanku pušenja je hidratacija.

Jedan od glavnih problema s toksinima u duhanu je taj što dehidrira stanice. Ispijanjem dovoljnu količine tečnosti, vraćate tijelo nazad u balans i potičete bržu detoksikaciju, piše Živim.hr.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti