15.2 C
Tešanj
Srijeda, 27 Septembra, 2023

Nogometaši TOŠK-a pregazili su solidnu ekipu Krivaje

Nogometaši TOŠK-a pregazili su solidnu ekipu Krivaje iz Zavidovića, u okviru četvrtog kola II Lige Centar FBiH.

TOŠK-Krivaja 9:0,

Gosti su dobro i prošli, jer je domaćin promašio još 5 prilika. Mrežu su pogađali: S. Bašić ( 3., 7., 17. i 78. minuta), Softić (23. i 40. minuta), Mrguda (50. minuta), Numanović (65. minuta), Rakić (85. minuta). Softić i Numanović su imali i po tri asistencije.

Trener Tešnjaka Imamović je dao priliku mladim igračima i Hadžiću, koji je odležao kaznu. U drugom dijelu je odmorio Mujkanovića i Hankića (zaradili žute kartone) i neće igrati naredno kolo. I pored visokog poraza, gosti nisu igrali loše, ali su pojedini igrači iskazali nervozu i oštru igru pa su lakše povrede, zaradili Braković i Nuhanović. Kod domaćina je posebno fascinirala fizička sprema i uigranost. Kod visokih 7:0 igrali su presing, po cijelom terenu i zabilježili rekordnu pobjedu u II Ligi.

Prije utakmice igrači, službena lica i gledaoci su minutom ćutnje i fatihom, odali počast stradalim rudarima zeničkog rudnika Raspotočje.

Jučer je odigrana još samo jedna utakmica ove lige u Jelahu: Borac-Natron 4:2.

Stupčanica nije odigrala utakmicu u Olovu, a preostali mečevi su danas od kojih najviše pažnje plijeni meč u Usori: Usora-Radnik.

Inače, ekipa iz Tešnja je, u četiri susreta, postigla skor od 21:1 što je za Riplija.U izjavama trenera razumljivo, različito raspoloženje.

Na kraju pomenimo i fantastičnu podršku sa tribina, koju nismo vidjeli još od kada je TOŠK igrao u premijer ligi. Dobre igre i rezultati vraćaju gledaoce, a oni ne ostaju dužni podrškom.

Senad Durkalić/Tesanj.net

Povezane vijesti

Najnovije vijesti