12 C
Tešanj
Srijeda, 29 Maja, 2024

Nova investicija firme MADI u vrijednosti oko 4 miliona KM

Jucer je u prostorijama Općine Tešanj svečano potpisan Ugovor za izgradnju kompleksa farmi za eksplotaciju roditeljskih jata/proizvodnju rasplodnih jaja na lokaciji Ljeskovac u Rosuljama. Ugovor su potpisali općinski načelnik Suad Huskić i direktor proizvodnje firme “Madi” Edin Jabandžić.

Prema riječima načelnika općine Tešanj riječ je o lokalitetu koji je nekadašnje poljoprivredno zemljište koje je u državnoj svojini. Na osnovu ukazane potrebe kompanija MADI se javila općini Tešanj sa poslovnim prijedlogom za otkup zemljišta.

Potpisali smo Ugovor o kupoprodaji te nekretnine površine od 70 dunuma u vrijednosti od 420 hiljada KM i obavezu firme Madi da tu površinu privede namjeni. Firma Madi se obavezala da će u roku od 6 mjeseci već izvršiti početno investiranje i da će u narednih godinu dana zaposliti novih 15 radnika sa investicijom od 4 do 6 miliona KM – ističe općinski načelnik Suad Huskić.

Kompanija MADI vrši kontinuirano ulaganje u unaprijeđenje proizvodnje zdrave hrane, o novoj investiciji direktor proizvodnje Edin Jabandžić kaže: Općina Tešanj i građani općine Tešanj moraju biti svjesni da ako želimo da budemo lideri u proizvodnji hrane da to ne možemo govoriti samo deklerativno moramo preći na djela, a da bi djela imali moramo imati infrastrukturu. Infrastruktura je svakako i gradnja ovih farmi gdje ćemo dovesti na područje općine Tešanj nove investicije i nova radna mjesta, ali zauzvrat će i MADI u potpunosti staviti pod kontrolu svoj lanac proizvodnje , koji će biti znatno lakše kontrolisati i pratiti na ovaj način.Što se tiče same investicije ona je realna i vrlo brzo ce biti izvedena i prije nego što smo se to obavezali ugovorom, jer MADI je već završio nabavku opreme, nabavku građevina.

Rifa Vilašević/Radio ZOS

Povezane vijesti

Najnovije vijesti