6 C
Tešanj
Nedjelja, 2 Aprila, 2023
spot_img

Nova kisa i poplave nanijele stetu na području općine Tešanj

Usljed obilnih padavina u srijedu je u poslijepodnevnim satima došlo do izlijevanja površinskih voda na više lokacija na prostoru općine Tešanj.

Površinske vode su se izlile u mjesnim zajednicama Vukovo, Rosulje, Cerovac, Jelah, a površinska voda zahvatila je i dijelove mjesnih zajednica Tešanjka, Ljetinić, Dobropolje-Mekiš, Tešanj, Bukva i Kraševo.

Prema prvim podacima Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite, poplavljeno je pet stambenih objekata u mjesnim zajednicama Vukovo, Rosulje, Bukva i Dobropolje-Mekiš, kao i šest poslovnih subjekata.

Voda se izlila i privremeno je bio prekinut saobraćaj na regionalnom putu R 474, na dva mjesta kod preduzeća Alpina-Bromy i kod benzinske pumpe Nestro.

Zbog nastale situacije i intenzivnih padavina poduzete su hitne mjere odbrane od poplava angažiranjem ljudstva i mehanizacije na navedenom području.

Na terenu su djelovale ekipe Profesionalne vatrogasne jedinice Tešanj, “Dobrovoljno vatrogasno društvo Tešanj 1905” i “Dobrovoljno vatrogasno društvo Jelah” i JKP Rad Tešanj.

Povezane vijesti

POVEŽITE SE

58,549FansLike
295FollowersFollow
2,040SubscribersSubscribe

Najnovije vijesti