2.5 C
Tešanj
Petak, 8 Decembra, 2023
spot_img

Nova promocija Nejre Brke u Sarajevu

U toku ljetnih mjeseci svima je prva misao odmor i bijeg od svakodnevnice. No ovo pravilo ne važi za sve. Upravo takav izuzetak od pravila je “sevdah hanumica” Nejra Brka, djevojčica koja dolazi iz Tešnja. Iako cijele godine angažovana na različitim projektima širom BiH u promociji sevdalinke ali i školskih obaveza, ovo malo “čudo” od djeteta je uspjelo i snimiti svoj prvi CD pod nazivom “Budite mi svi veseli”, a na kojem se nalazi 9 numera.

Nakon promocije CD-a u Tešnju usljedila su brojna gostovanja po BIH kako na televizijama tako i na radio stanicama, a već u subotu (29.08.2015.) slijedi nova promocija u Sarajevu. Promocija u Sarajevu će biti održana u Art kući sevdaha, a malu Nejru će doći podržati eminentna imena bh.sevdalinke. Na upite kako sve stiže Nejra simpatično slegne ramenima i nasmije se. Njen osmjeh je ono što sve oko nje obasja svojom toplinom. A nije samo osmjeh i lijep glas ono što krasi ovu djevojčicu, nego i veliko lijepo srce, koje želi pomoći drugima, pa se tako Nejra rado odaziva i na pozive za humanitarne koncerte. Mogli bismo nabrajati unedogled sve njene vrline koje je krase, ali jedno je sigurno, da i puno stariji mogu mnogo toga naučiti od ove simpatične 11.godišnjakinje.

I dok bi većina njenih vršnjaka bila zabavljena igrom, ili prvim ljubavima, ona njeguje sevdalinku u svom srcu ali i sa svojim drugarima iz Omladinskog ansambla Tešanj. I pored silnih nabrojanih obaveza Nejra je prošlog mjeseca otputovala sve do daleke Turske sa ansamblom, a kako bi zapjevala pred Bošnjacima koji nekad davno doseliše u Tursku iz Bosne.

Pored pjevanja, Nejra ide u muzičku školu, svira klavir i pohađala je časove solo pjevanja kod profesorice Gordane Topić i gospođe Ljubice Berak..

I već sada možemo reći da je mala zvjezdica zasjala i našla svoje mjesto na estradnom nebu, a iz njenog tima ljudi koji je prati najavljuju da je u pripremi mnogo noviteta, od novih promocija do spotova.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti