9.5 C
Tešanj
Utorak, 23 Aprila, 2024

Novalić: “Ja sam čist pred sobom, i pred Bogom”

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić izjavio je da ima Božiji dar koji se ogleda u tome da ima više energije nego prosječni ljudi.

On je u intervjuu za Bosnainfo govorio i o presudi u predmetu ‘Respiratori’, kojom je prvostepeno osuđen na 4 godine zatvora.

“Ja sam na ovom mjestu upotrijebio sve svoje znanje i energiju, a imam i jedno i drugo. To je Božiji dar, mnogo veću energiju imam nego prosječni ljudi. Rezultatima se mjerim i ostvario sam značajne pomake.

Niko se ne buni. Penzije smo povećali, sad ćemo i boračke. Od 2016. godine nikada nismo zakasnili neko plaćanje. A kad smo došli, bilo je i po tri godine zaostatka. MMF je potvrdio da Federacija stoji dobro. Ekonomska politika je bila na nivou G 20. Frustracije u medijima ne možemo riješiti. Planinarenje mi je mnogo pomoglo.

Konzumiram ga redovno, sad je ramazan, pa ne mogu toliko”, rekao je Novalić.

Upitan kako se nosi s pritiskom koji mu je donijela prvostepena presuda, Novalić kaže da nema nikakvih problema.

“Bez ikakvog problema se nosim jer ja sam čist pred sobom i pred Bogom i nemam ja taj problem. To nije deformacija kod mene, to je deformacija sistema i to značajna.

Toliko velika da će ovaj sistem pojesti samog sebe. To je počelo još sa slučajem bivšeg predsjednika Federacije Budimira, kulminiralo je sa mnom. To nema veza se istinom i sa mnom. Građani očekuju istinu. Sve je to posljedica ovoga što smo stvorili, kad god neko stvori vrijednost, to se napada.

Ja sam iz privrede i prihvatio sam ovaj posao jer sam mislio da je to tehnokratski i menadžerski posao, i on to jeste. Danas, ja sam žrtva krive procjene. Jer treba mene sada maknuti da bi se došlo do te vrijednosti”, istakao je Novalić.

Kaže da nije vjerovao da će biti osuđen.

“Nisam, ne mogu da vjerujem da postoje ljudi u sistemu koji sve to propuste i krivo reagiraju na neke nagovore i neke narudžbe”, rekao je osuđeni premijer.

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti