9.3 C
Tešanj
Ponedjeljak, 4 Marta, 2024

Novalić obećao još jedan autoput: Kaže da je sve spremno

Pojasnio je da su na jednom od tih sastanaka predstavnici Srebrenika i Gradačca tražili da im dionica spomenute ceste s Majevice bude približena

Premijer Federacije Bosne i H ercegovine Fadil Novalić prisustvovao je danas u Srebreniku promociji projekta “Autocesta Orašje – Tuzla, dionica Tuzla – Maoča” koji je ocijenio veoma bitnim za taj grad i Tuzlanski kanton.

Istakao je da bi ta cesta u konačnici bila nastavljena do Žepča gdje bi se spajala s Koridorom Vc i bila dio komunikacije Sarajevo – Beograd.

Novalić je naveo da je u januaru 2022. godine otvoren konkurs za taj projekt i da je spreman za tender i izvođenje radova, a čemu su prethodili brojni sastanci u Federalnoj i Vladi TK.

Pojasnio je da su na jednom od tih sastanaka predstavnici Srebrenika i Gradačca tražili da im dionica spomenute ceste s Majevice bude približena.

– Budući da je u Tuzlanskom kantonu usvojen urbanistički plan, taj zahtjev nije riješen, ali smo zamolili JP Autoceste FBiH da sačine analizu izmjene – pojasnio je Novalić.

Izvor: Fokus

Povezane vijesti

Najnovije vijesti