15.1 C
Tešanj
Utorak, 5 Marta, 2024

Novalić: Schmidtovo obraćanje mi je dalo snagu da radim apolitično

Sve što smo čuli i vidjeli tokom održavanja sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije, ali i nakon obraćanja visokog predstavnika Christiana Schmidta, dalo mi je dodatnu snagu i motiv, da s pozicije premijera Federacije radim apolitično, u interesu svih građana FBiH, ističe u svojoj izjavi predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić.

Građani su, dodaje, vrlo svjesni kakva su ovo turbulentna vremena i koliko je potrebno sačuvati stabilnost, očuvati našu ekonomiju, rast i redovnost penzija, invalidnina, i svih drugih naknada.

-Premijer sam svih građana i tako će i ostati. Potpuno predan ekonomskom razvoju Federacije, izgradnji dobrih odnosa. Kako prije osam godina, tako i danas želim da nastavimo ići putem izgradnje boljeg života i sigurnije budućnosti. Na poziciju premijera Federacije sam došao iz realnog sektora, samo s jednim ciljem: pomoći svakom građaninu, jer mi je čovjek uvijek u fokusu. I zato, iako sam dio političkog progona, ja ostajem u najboljem interesu, premijer svih građana Federacije BiH, koliko god to bude potrebno, potpuno zanemarujući politički kontekst, navodi premijer Novalić.

Kaže da Federacija mora, i svakim danom jeste ekonomski sve jača i jača.

-Bio sam talac blokada određenih politika, sada sam talac političkih progona, ali uvijek za i uz naše građane. Politika neka radi svoje, ja ću kao premijer ostati predan radu za nastavak reformi i poboljšanja života građana. Sve dok budem obavljao ovu časnu dužnost, zaključuje u izjavi za javnost premijer FBiH Fadil Novalić.

Izvor: Fokus

Povezane vijesti

Najnovije vijesti