15.2 C
Tešanj
Ponedjeljak, 5 Juna, 2023

Novi Aktivni građani iz Tešnja spremni su da postanu motivatori u svojim zajednicama.

U Subotu i Nedjelju, 28. i 29.09.2013. godine u Tešnju, 14 novih motivatora po programu Aktivni građani su uspješno završili 1. modul obuke odnosno treninge za jačanje kapaciteta (1. Socijalne vještine i kompetencije i 2. Društveni aktivizam i mogućnosti djelovanja) te su sada spremniji da se suoče sa pitanjima značajnim za razvoj svoje zajednice.

Aktivni građani će u narednom periodu u okviru programa Aktivni građani učestvovati u radu svojih zajednica, te će nastaviti da prenose svoja znanja u svojim zajednicama te raditi na pripremanju društveno korisnih projekata koje će finansijski podržati British Council, UN Volonteri i Općina Tešanj.

12. i 13.10.2013. godine planirana je realizacija i drugog modula obuke na teme 1. Organizacijski menadžment i održivost i 2. planiranje i upravljanje projetkima. Nakon toga svi Motivatori će u periodu od tri mjeseca raditi na pripremi i realizaciji kaskadnih radionica kako bi prenijeli svoje znanje drugim mladim i onima koji žele biti aktivni građani kao i društveno korisnih projekata.
Vizija programa Aktivni građani, je svijet u kojem ljudi prepoznaju svoj potencijal i angažiraju se u cilju razvoja njihovih zajednica, preuzimaju odgovornost za stanje u zajednici i preuzimaju ulogu u donošenju pozitivnih društvenih promjena na lokalnom i međunarodnom nivou. Okvir, sadržaj i pristup je jedinstven ovom programu koji je British Council razvio kao odgovor na potrebu poticanja društvene angažiranosti građana širom svijeta. Program sadrži razvojne radionice, projekte društvene akcije i međunarodne razmjene.
Na području Općine Tešanj program realizuje Univerzalna škola sporta Jelah u partnerstvu sa British Council i Općinom Tešanj.

Povezane vijesti

POVEŽITE SE

59,109FansLike
295FollowersFollow
2,040SubscribersSubscribe

Najnovije vijesti