19.3 C
Tešanj
Srijeda, 29 Maja, 2024

Novi detalji užasa: Ostavljenog dječaka u kanti za smeće našla dvojica mladića. Beba je bila stara sat ili dva

Voditeljica Odjela neonatologije Kliničke bolnice “Sveti Duh” u Zagrebu Rebeka Ribičić u utorak je medijima potvrdila da je novorođenče, koje je noćas primljeno u tu bolnicu nakon što je pronađeno napušteno u kanti za smeće u Zaprešiću, dobrog zdravstvenog stanja i trenutno se nalazi u jedinici intenzivnog liječenja.

“Novorođenče je iz Zaprešića prebačeno na Sveti Duh kolima hitne pomoći, a riječ je o dječaku koji je oko ponoći zaprimljen na odjel neonatologije, pothlađen, deprimiranih vitalnih funkcija, nakon čega ga je dežurni tim zbrinuo po svim pravilima struke”, rekla je Ribičić.

Kod djeteta je brzo zabilježen povoljan klinički odgovor te je ono stabilno i van bilo kakve životne ugroženosti.

“Dijete plače, ružičast je, dobre je motorike, počeli smo ga hraniti, živahan je, urednog ultrazvuka mozga, zasad smo s njim jako zadovoljni”, dodala je.

Dječak je u jedinici intenzivnog liječenja zbog potrebe opservacije.

“Radi se o dječaku porođajne mase 2.230 grama, a koliko je staro teško je procijeniti. Gestacijski je star otprilike 38 sedmica, a u trenutku pronalaženja je mogao biti star vrlo malo, možda sat vremena, maksimalno dva, sudeći po kliničkom stanju kad je dovezen u bolnicu”, rekla je voditeljica neonatologije.

Na dječaku nisu pronađeni znaci vanjskih povreda, a krv koja je bila na djetetu je majčina krv od poroda.

S dječakom se postupa kao i sa svakim drugim novorođenčetom, uz pojačane mjere opreza jer se ipak radi o specifičnim uvjetima početka života.

“Zbog specifičnosti slučaja uključene su stručne službe bolnice i centar za socijalnu skrb, tako da će do definitivne odluke gdje i kako s djetetom, ono ostati kod nas na odjelu”, navela je Ribičić.

Zagrebačka policija izvijestila je da su sinoć oko 23 sata dobili dojavu građana te su na području Zaprešića pronašli novorođenče koje je prevezeno je u KB “Sveti Duh”. Novorođenče nije imalo vidljivih povreda i nije bilo životno ugroženo.

Bebu su našla dvojica mladića koja su čula plač iz kante za smeće, javljaju hrvatski mediji.

Obavljen je uviđaj te slijedi kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti, izvještava Raport.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti