18.1 C
Tešanj
Nedjelja, 21 Jula, 2024

Novi predsjednik vodi TOŠK u Prvu ligu

Jedan od kandidata za ulazak u Prvu ligu Federacije BiH je i TOŠK Tešanj. TOŠK u Drugoj ligi – Centar trenutno zauzima treću poziciju sa pet bodova manje u odnosu na prvoplasirani Radnik, a ciljevi kluba na čelu sa novim predsjednikom Arminom Sejmenovićem su jasni – plasman u viši rang.

“Dosta stvari se promijenilo u proteklom periodu. Na predsjedničku funkciju sam došao nakon što su se izjalovili planovi da jedan od privatnika sa općtine Tešanj preuzme klub.

To je propalo i na kraju sam kao navijač preuzeo odgovornost i moram priznati da mi nije bilo jednostavno. Pred nama je težak zadatak u narednom periodu”, kazao je predsjednik kluba Armin Sejmenović za SportSport.ba.

Sejmenović se tokom razgovora osvrnuo i na ambicije. “Bez obzira na sve, ciljevi i ambicije ostaju iste. Želimo se stablizirati po pitanju finansija i naravno pokušati izboriti plasman u Prvu ligu Federacije BiH. Neće biti lako, ali potrudit ćemo se i trenutno su u TOŠK-u ljudi koji istinski vole ovaj klub.

Nastojat ćemo vratiti sponzorstva i naravno stvoriti jednu zdravu sredinu između kluba i navijača”, dodao je Sejmenović. TOŠK se do početka sezone planira dodatno pojačati, iako finansijska situacija nije na visokom nivou.

“Općina nam pomaže u određenom dijelu, ali to je bizarno za sportsku godinu. Sav ostali novac pribavljamo putem privatnih donacija i zaista raspolažemo s jednim minimalnim sredstvima. Kada su u pitanju pojačanja, na našoj listi želja nalazi se golman Dizdarević s kojim smo već stupili u kontakt i činimo sve kako bi on ponovo obukao dres TOŠK-a”, istakao je Sejmenović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Na kraju vrijedi dodati da je kormilo TOŠK-a preuzeo Edin Šaranović koji je tokom fudbalske karijere najveći trag ostavio igrajući za Sarajevo.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti