-1 C
Tešanj
Ponedjeljak, 30 Januara, 2023
spot_img

Novinar kažnjen sa 200 KM zbog fotografisanja nepropisno parkiranih vozila

Urednik i vlasnik lokalnog portala iz Tešnja Miralem Merdić “zaradio” je prekršajnu prijavu dok je, ni manje ni više, nego radio svoj posao.

Naime, kako je ispričao za “Avaz”, prije nekoliko dana je fotografisao nepropisno parkirana vozila na jednoj saobraćajnoj traci magistralnog puta M-4, ispred ugostiteljskog objekta “Arena” u Titovoj ulici u Jelahu.

– Prišao mi je policijski službenik Jasmin Polutak i upitao me imam li ovlaštenje za fotografisanje. Odgovorio sam da mi dopuštenje nije potrebno za fotografisanje na javnom mjestu, na što mi je Polutak samo odgovorio “Dobro” i udaljio se, čime se naš razgovor završio, kazao nam je Merdić, te dodao da je bio nemalo iznenađen kada je jučer dobio prekršajni nalog.

– U nalogu stoji da sam prekršio javni red i mir i to čl. 3 st. 1 tačka 3. tako što sam : “narušio JRM na javnom mjestu vršeći neovlašteno fotografisanje Ćorić Fikreta, sin Hajrudina, rođenog 1969. godine iz Jelaha i njegovog ugostiteljskog objekta “ARENA” , ulica Titova, u naseljenom mjestu Jelah. Ćorić Fikret je tom prilikom osjećao ugroženu sigurnost građana, uznemirenost i negodovanje shodno članu 3A ZORJM-a, pojasnio je Merdić.

Dnevni Avaz

Povezane vijesti

POVEŽITE SE

58,411FansLike
289FollowersFollow
2,040SubscribersSubscribe

Najnovije vijesti