27 C
Tešanj
Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

Novosti iz ŽKK Tešanj.

Već treću godinu Ženski košarkaški klub Tešanj uzima učešće u Ženskoj omladinskoj ligi BiH, ove godine sa ekipom djevojčica rođenih 2000. godine i mlađe. U ovoj sezoni u ligi će učestvovati osam eminentnih klubova sa prostora cijele BiH, što dovoljno govori o kvaliteti ove lige.

Želimo puno sreće našim mladim košarkašicama na čelu sa njihovim trenerom Zukanovićem.

Još jedna lijepa vijest stiže iz ŽKK Tešanj, ovaj klub opravdao je dosadašnje ukazano povjerenje jedne od najvećih i najuspješnijih BiH kompanija – AS Group, te je i ove godine potpisan ugovor o generalnom sponzorstvu između prvog čovjeka ove kompanije, gosp. Rusmira Hrvića i predsjednika ŽKK Tešanj, gosp. Ekrema Spahića, za sezonu 2017/2018.

Bitno je napomenuti da je AS grupacija podržava ovaj klub od samog osnivanja, što je sigurno i jedan od razloga zašto ŽKK Tešanj izrasta u sve ozbiljniji sportski klub, a što se vidi, kako kroz masovnost košarkašica i košarkaša iz dana u dan, tako i kroz sve bolje rezultate i sve veće nivoe takmičenja i turnira na kojima klub učestvuje. Iz Uprave kluba izražavaju svoju zahvalnost na ukazanom povjerenju, te obećavaju još bolje rezultate u narednim godinama.

Čestitamo i želimo im puno sreće i dobrih rezultata u takmičenjima koja dolaze.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti