26.3 C
Tešanj
Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

Nudžejma Mehanović učenice generacije Osnovne škole “Sveti Sava” u Modriči: Volim pomagati ljudima

Nudžejma Mehanović ponijela je titulu učenice generacije Osnovne škole “Sveti Sava” u Modriči, što nije samo priznanje za njen uspjeh, već i motiv drugoj povratničkoj djeci u RS da idu njenim stopama.

Izvanredni rezultati

Porodica Mehanović vratila se u naselje Tarevci, u kojem je njen otac Redžo ef. Mehanović imam i koje svima može poslužiti kao primjer suživota i zajedništva u Bosni i Hercegovini.

Odlična i marljiva učenica, Nudžejma je ostvarila izvanredne rezultate tokom svog osnovnoškolskog obrazovanja. Ona je na rang-listi imala 15 bodova više od drugoplasiranog učenika. Školovanje planira nastaviti u Behram-begovoj medresi u Tuzli.

– Trebalo je mnogo rada i truda, za ovih devet godina školovanja zaista nije bilo stajanja, uvijek sam davala sve od sebe. Bilo je i dosta odricanja, poput druženja s prijateljima, slobodnih aktivnosti, ali sve je to bilo s ciljem kako bih uspjela u nečemu što će mi trebati za cijeli život – kazala je Nudžejma Mehanović za “Avaz“.

Mehanović: Nastavak školovanja u medresi.

Dodala je da je imala veliku podršku tokom školovanja od porodice, ali i nastavnog osoblja.

– Nastavnici su sa mnom radili sve vrijeme, a posebno kad sam išla na takmičenja. Istaknula bih svoju razrednicu koja je uvijek bila tu da me sasluša i pomogne u rješavanju nekih problema s kojima sam se susretala – napomenula je Mehanović.

Otvorena vrata

Sada su joj vrata za daljnje školovanje otvorena, ali još nije sigurna kojim putem želi krenuti.

– Iskreno, ne znam čime bih se voljela baviti nakon medrese. Ono što znam jeste da volim pomagati ljudima, uvijek se borim za pravdu, pa ću sigurno izabrati nešto u vezi s tim – objasnila je Mehanović.

Nudžejma je svijetli primjer kako se trud isplati, a njena predanost, radna etika i intelektualne sposobnosti itekako su prepoznate.

Nikada ne treba odustati i uvijek držite glavu gore, bez obzira s kakvim izazovima se susretnete, budite pravedni i marljivi i imajte na umu svoj cilj, poručila je Mehanović.

Izvor: Avaz

Povezane vijesti

Najnovije vijesti