7.8 C
Tešanj
Srijeda, 21 Februara, 2024

Obilježavanje Dana policije ove godine u Tešnju

Već je postala praksa da se Dan policije Zeničko-dobojskog kantona svake godine održava u drugom gradu na području Kantona, a čast da bude domaćin ovog značajnog događaja 2014. godine pripala je Tešnju. Tim povodom, članovi Organizacionog odbora za obilježavanje Dana policije ZDK, posjetili su Policijsku upravu Tešanj, gdje su sa načelnikom PU i komandirima policijskih stanica, dogovorili detalje svečanog obilježavanja.

Zbog mjera štednje koje su na snazi u Ministarstvu, Dan policije obilježit će se nešto skromnije u odnosu na prethodne godine. Centralna manifestacija održat će se 15. maja, a prethodit će joj prigodni propratni sadržaji i sportska takmičenja.

Pripadnici MUP-a tradicionalno održavaju sportska takmičenja u malom nogometu, streljaštvu, stonom tenisu i šahu. U toku su prijave takmičara i ekipa, a nakon toga bit će sačinjen raspored takmičenja.

PU Tešanj je druga po veličini u Kantonu i ovo će biti prvi put da joj se povjeri organizovanje ove manifestacije. Osim PS Tešanj, domaćini ovogodišnje Policijade su i PS Usora i PS Doboj Jug.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti