27.5 C
Tešanj
Utorak, 18 Juna, 2024

Obilježavanje -Mirovne sedmice- u OŠ -1 MART- Jelah

Osmogodišnja škola 1. MART Jelah u periodu od 14. do 18. maja, ove godine, u okviru obilježavanja “Mirovne sedmice” provodi aktivnosti u kojima sa đacima, roditeljima i zajednicom ističe urođenu želju, sposobnost i najveću ljudsku potrebu čovjecanstva da se postigne mir u svim sferama života, a kroz teme identiteta, različitosti, samokontrole, drugarstva, tolerancije i nenasilnog rješavanja sporova.

“Osmogodišnja skola 1. MART Jelah je škola koja u svom djelovanju, ne samo u ovoj sedmici, nego i kroz sav predhodni period zbog svoje specifičnosti sastava učenika i nastavnog osoblja ovom segmentu posvećivala kontinuiranu pažnju. Naša šarolikost nas obogaćuje i oplemenjuje kroz učenje o drugim kulturama i poštovanju jedni drugih”- naglašava direktor skole 1. MART Jelah Esad Garić.

Na izložbi likovnih i literarnih radova koji su rađeni na teme ljubavi, tolerancije, mira, različitosti i nenasilnog rješavanja sporova mogu se pogledati od 17. Maja. A vidjet će se da su na ove teme svoje radove izložili učenici svih nacionalnosti u BiH.
Sutradan, 18. maja, od 15:00 sati na “Mirovnoj svečanosti” na kojoj će se predstaviti učenici literarnih radova bit ce izvođene i pjesme na temu mira, a sve sa ciljem da se skrene pažnja i roditeljima i široj društvenoj zajednici da se o ovoj temi što više govori.

Nakon svečane priredbe đaci Osmogodisnje škole 1. MART Jelah će na svom prodajnom bazaru, gdje će se ponuditi otkup radova i pokazati vještine kroz radionicu na temu mira. Cjelokupan prihod sa bazara namijenjen je odijeljenskim zajednicama.

Iz Osmogodisnje škole 1. MART pozivaju sve roditelje i one koji mogu doći da im se pridruže na “Mirovnoj svečanosti” 18. Maja od 15 sati.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti