10.8 C
Tešanj
Ponedjeljak, 4 Marta, 2024

Obilježen Dan škole u OŠ 1 Mart Jelah

Danas je, u prisustvu velikog broja učenika, nastavnika, roditelja i gostiju, obilježen Dan O.Š. “1. Mart” Jelah.

“Ovu školu trenutno pohađa 764 učenika u 32 odjeljenja. Prošle godine je upisano 57 prvačića, što je u odnosu na prethodnu godinu manje za 49 đaka. Vjerujemo da će se taj trend smanjenja zaustaviti”, rekao je direktor škole Esad Garić u svom obraćanju.
” Pored vrlo dobrog uspjeha učenika u učenju i vladanju htio bih da pohvalim i vrlo dobru saradnju roditelja i škole a u prilog tome ističem činjenicu da ni jedan učenik nema vladanje loše. U školi je zaposleno 68 radnika od čega nastavno osoblje čini 51 opslenik škole.
U cilju što boljih uslova rada u prvom polugodištu smo krenuli u realizaciju dva vrlo važna projekta:
1. Opremanje multimedijalnog kabineta
2. Potpuna obnova opreme kabineta Tehničke kulture i Informatike.

Svi ovi projekti su realizovani pomoću Vijeća roditelja, privrednih subjekata i Mjesne zajednice” kazao je direktor Garić, “Također, urađen je i vrlo težak projekt nabavke udžbenika za učenike slabog imovnog stanja, tako da smo uz pomoć Antena Radija Jelah i Mjesne zajednice Jelah prikupili 3600 KM, čime su 22 učenika riješena ove brige.”

Prisutnim se obrati i načelnik Općine Tešanj, Suad Huskić koji je, pored čestitke učenicima i nastavnom te radnom osoblju povodom Dana škole, istakao i važnost imena koje ova škola nosi te da je sretan što je danas tu, Huskić se osvrnuo i na dobre rezultate ove škole uz nadu da će se nastaviti dobra saradnja ove škole sa Općinom Tešanj.

Članovi mnogobrojnih sekcija ove škole priredili su izuzetan program za goste. Redom su se nizale tačke horskih, folklornih, ritmičkih te mnogih drugih grupa koje su, uz pomoć svojih roditelja, skrojili program koji je oduševio goste.

Ove godine je u penziju ispraćena i jedna članica ovog kolektiva. U pitanju je učiteljica Milica Matijević koja je svoj dugogodišnji radni vijek završila u ovoj školi. Direkor škole i kolege su joj tom prilikom uručili prigodan poklon i lijepe želje povodom odlaska u penziju.

Antena-Radio.ba/Jelah.info

{gallery stories/galerije/oskola}

Povezane vijesti

Najnovije vijesti