8 C
Tešanj
Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

Obilježen Dan vakifa – 14. 05. 2015.

Dovom pred duše rahmetli vakifa i uručenjem vakufnama vakifima za uvakufljena novčana sredstva za temeljitu rekonstrukciju džamije i harema u Jelahu, započeo je ovogodišnji program obilježavanja Dana vakifa i mubarek noći Lejletu-l-miradž na području Medžlisa IZ-e Tešanj.

Ovaj program upriličili su Medžlis IZ-e Tešanj i džemat Jelah u četvrtak 14. 05. 2015. godine poslije akšam namaza u džamiji džemata Jelah.

Na početku programa prisutnima se obratio džematski imam mr. Almir ef. Hadžić, potom je proučen Jasin i dova pred duše rahmetli vakifa.

Program je nastavljen obraćanjem glavnog imama Medžlisa IZ-e Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašića i Muftije zeničkog mr. Ejub ef. Dautovića koji su čestitali džematu i prisutnim vakifima, ukazali na značaj vakufa i mubarek noći Lejletu-l-Miradž.

Muftija je u svom obraćanju naglasio značaj vjere, znanja i morala u životu vjernika i poručio prisutnima da u svojim porodicama i životu njeguju tri osobine: povjerenje, pouzdanje i poštovanje.

Na kraju su prisutnim vakifima vakufname uručili predsjednik IO Medžlisa IZ-e Tešanj Zehrudin Kruško, glavni imam mr. Omerbašić i muftija zenički mr. Dautović.

Pored vakufnama muftija je uručio i zahvalnice za pomoć pri organizaciji svečanog otvorenja džamije MZ Jelah, DVD i KUD Jelah.

Posebno priznanje Muftijstva zeničkog muftija je uručio Festa Vahidu predsjedniku OO za svečano otvorenje džamije, za izuzetno dobro osmišljen i realiziran trodnevni program svečanog otvorenja džamije u Jelahu.

U toku programa polaznice mektebske nastave su izvele dvije prigodne ilahije.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti