2.7 C
Tešanj
Četvrtak, 18 Aprila, 2024

Obilježen svjetski dan vatrogasaca

Vatrogasni savez Zeničko – dobojskog kantona u svojim planskim aktivnostima za 2016. Godinu u subotu 07.05.2016. godine je obilježio “4. Maj – Svjetski dan vatrogasaca“ sa nizom manifestacija kulturnog i sportskog karaktera, vatrogasnih vježbi, predavanja na temu vatrogastva edukativnog karaktera, međunarodne saradnje vatrogasaca i dr. Domačin ove manifestacije je bilo Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica.

Sve aktivnosti su usmjerene na širenje tehničke kulture i svijesti u oblasti zaštite od požara u Zeničko – dobojskom kantonu i šire.

Cilj održavanja ove vatrogasne manifestacije je zbližavanje, druženje, širenje saradnje i pomoći među vatrogascima ZE-DO kantona, i šire.

U sklopu obilježavanja ovog datuma izvedeno je niz pokaznih vježbi od strane dobrovoljnih vatrogasnih društva sa nivoa kantona a to su: DVD Kakanj – podmaladak i muško odjeljenje, DVD Zenica – žensko i muško odjeljenje, DVD Visoko – muško odjeljenje, Sportske aktivnostima:

Navlačanje konopca: 1. mjesto (DVD Kakanj); 2. mjesto (DVD Zenica); 3. mjesto (DVD Visoko)

Šah: 1. mjesto (DVD Tešanj); 2. mjesto (DVD Zenica); 3. mjesto (DVD Kakanj)

Zahvalnice za pomoć pri organizaciji ovog susreta i za učešće je urućio predsjednik Vatrogasnog saveza ZDK-a g-din Nedžad Smajlović, a diplome za osvojena mjesta u sportskim aktivnosima je urućio generalni sekretar Vatrogasnog saveza ZDK-a g-din Ćukle Adnan.

S poštovanjem,

Generalni sekretar Vatrogasnog saveza ZDK-a

Ćukle Adnan, s.r.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti