7.2 C
Tešanj
Utorak, 5 Marta, 2024

Obnovljen jedan od najstarijih financijskih objekata u zemlji

Nakon Sarajeva, Tuzle i Orašju, građani Tešnja su dobili svoju poslovnicu Sberbank BH u potpunosti uređenu u skladu sa Sberbank standardima.

Međutim, poslovnica nije u zgradi od čelika i stakla, već u jednom od najstarijih finansijskih objekata u zemlji. Zgrada površine 155 m2 u kojoj je smještena poslovnica Sberbank BH u Tešnju izgrađena je prije više od 100 godina za potrebe tadašnje Prve muslimanske kreditne zadruge, a prvi idejni projekat za zgradu uradio je poznati arhitekta Josip Vancaš.

“Uložili smo značajna sredstva kako bi zgradi u Tešnju vratili prvobitni sjaj, te je sačuvali od propadanja. Ova vrijedna građevina bila je sjedište finansijskog života na području Tešnja više od jednog stoljeća. Ubijeđen sam da će tako biti i u periodu koji je pred nama, a posebno ako se uzme u obzir naša dugoročna strategiju na ovom tržištu”, izjavio je predsjednik Uprave Sberbank BH, Edin Karabeg.

Poslovnica u Tešnju nalazi se na adresi Maršala Tita bb, a radno vrijeme poslovnice je od 08 do 16 sati radnim danima, te od 09 do 12  sati subotom.

Sberbank BH je članica Sberbank grupacije, najbrže rastuće i najdinamičnije bankarske organizacije na svijetu. Sberbank servisira više od 110 miliona klijenata u segmentu stanovništva, te više od milion korporativnih klijenata. Sberbank BH od februara 2013. godine u procesu je promjene vizuelnog identiteta i prilagođavanja visokim Sberbank standardima. Osim veoma atraktivne ponude proizvoda i usluga, Sberbank BH svojim klijentima nastoji omogućiti da se osjećaju ugodnije i opuštenije u poslovanju sa bankom. 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti