12 C
Tešanj
Srijeda, 29 Maja, 2024

Očitovanje porodice Ćorić

Porodica Ćoric je kupila plac 1990.god od Osmana Hrnjica i zapocela gradnju kuce 96.god.u tom periodu je dosla inspekcija Opcine Tesanj do kuce koja je bila poceta sa gradnjom.

Tada je Sakib Coric bio kod kuce, i u tom mementu nisu bili dobiveni svi papiri. Pa je tada inspekcija izdala njemu rjesenje da porusi objekat,koji je bio izgradjena jedna etaza.

Sakib nije nikad bio vlasnik niti posjednik toga zemljista. Zatim Salih Coric koji je kupio od Osmana taj plac i on je bio vlasnik od prvoga dana, dobija po svom zahtjevu 99 god. urbanisticku dozvolu a 2000 izdaje mu se gradjevinska dozvola i 2006. upotrebna dozvola.I objekat pocinje sa radom.

Muhamed Djonlagic i dalje ide po sudu i nastupa protiv rjesanja iz 96. protiv drugog covjeka. tj.sakiba koji nikad nije bio vlasnik kuce.
I dolazi do kantonalnog suda u Zenici. Te 2008.god. dobija rjesenje da se kuca porusi Sakibova koja nikad nije bila njegova. A Salih Coric potpuno legalno ima sve papire. I njemu se rjesenja od sina prebacuju na njega, koji nema veze stim.

Salih Coric zbog svoje bolesti 2010.god poklanja objekat svojoj supruzi Sahzi Ćoric notarskim ugovorom objekat. Tek 2013.ustavni sud donosi apelaciju da se porusi objekat na osnovu rjesenja Sakiba Corica. Samo potvrdjuje rjesenje Sakibovo od suda u Zenici. Na tudje dvije parcele jedna iz Tesnja kc.a druga udaljena od kuce 50.metara.

Znaci mi smo zrtva jednog sistema koji nije radio svoj posao kako treba. Odgovorno tvrdim da Salih Coric ima sve dokumente od Opcine Tesanj legalno.

Mi nismo mogli doci do tv kuca ftv.bhrt.i druge, osim smart tv koji su prvo pogledali sve papire pa pristali da objave.

Dnevni Avaz nije objavio nasu pricu nikad iako smo poslali sve dokumente redakciji. Ima toga jos dosta.

Ovim putem se porodica Ćoric zahvaljuje jelah.info i svim ljudima koji su nas podrzali u jelahu.

S postovanjem porodica Ćorić

Povezane vijesti

Najnovije vijesti